RITME EN PLEZIER 
SLEUTEL TOT GOEDE BALANS TUSSEN WERK EN STUDIE

Roy Esman (24) werkt als assistent-accountant bij Confirm. Daarnaast volgt hij de studie Master Accountancy aan Nyenrode en is hij bijna dagelijks te vinden in de sportschool. Hoe houdt Roy zijn leven in balans en hoe behoudt hij grip op zijn agenda?

In 2020 begint Roy als stagiaire bij Confirm, zijn eerste baan in de accountancy. Een jaar later start hij op Nyenrode Business Universiteit, waar hij nog een jaar moet studeren om zijn masterdiploma te behalen. Daarna volgen nog ruim twee jaar studie voor zijn post-master. Het vooruitzicht is aantrekkelijk, maar de weg daar naartoe kan met een drukke baan behoorlijk lang en hobbelig zijn.

‘Ik werk vier dagen per week bij Confirm. De vijfde dag is mijn collegedag. Daarnaast gebruik ik mijn avonduren om te studeren. Gemiddeld besteed ik zo’n tien tot twaalf uur per week aan studeren, afhankelijk van mijn naderende tentamens of andere drukke studieperiodes’, zegt Roy, die dagelijks in de sportschool te vinden is voor krachttrainingen en regelmatig met vrienden een van de gezellige kroegen in zijn woonplaats ’s-Heerenberg bezoekt.

REKENING HOUDEN MET WERK- EN STUDIEPIEKEN

Een goede balans tussen werk, studie en privé is voor Roy geen uitdaging. ‘Het gaat prima. Het is belangrijk dat ik mijn studie wekelijks bijhoud, zodat ik niet ineens veel moet inhalen. Stap voor stap werken werkt het beste voor mij en geeft me overzicht. Bovendien vind ik het leuk dat ik de kennis die ik opdoe tijdens mijn studie direct kan toepassen in mijn dagelijkse werk.’

En als er problemen zijn met de planning, is duidelijke communicatie belangrijk. ‘Ik heb nog geen moment gehad waarop ik in de problemen kwam. Natuurlijk is het handig om rekening te houden met drukke periodes op het werk en tijdens de studie, om extra drukte te voorkomen. Op Nyenrode werken we met een app waarin studie-informatie staat. Dit is handig, hoewel ik niet iemand ben die allerlei schema’s en planningen maak. Voor mij werkt het beter en efficiënter om mijn studie regelmatig bij te houden.’

Roy Esman

CONFIRM DENKT MEE

Doordat Roy zijn studie regelmatig bijhoudt in de avonduren, heeft hij ook tijd om af en toe een Champions League-wedstrijd op televisie te kijken. ‘Doordat ik geen studievertraging oploop, kan ik ontspannen blijven en andere dingen doen. Als er veel op me afkomt, denkt Confirm mee over oplossingen voor mijn werkplanning.’

Voor Roy is regelmaat een van de sleutelwoorden voor succes. ‘Ik sport bijna elke dag om fit en fris te blijven. Net als mijn studie is dit een soort routine. Als je bijblijft met de studiestof, taken stap voor stap afrondt, erop blijft focussen en plezier hebt in wat je doet, is het allemaal goed te doen. Bovendien volgen meerdere collega’s bij Confirm dezelfde studie, dus je kunt altijd om hulp en advies vragen.’

JEROEN WESTDIJK,
BESTUURDER

Een coöperatieve accountantsorganisatie met 3 vestigingen en een dynamisch team van 40 enthousiaste medewerkers. Dat is Confirm. Onze belangrijkste activiteit: financiële controle op het allerhoogste niveau, waarbij de klant centraal staat.

TOEGANKELIJK, GEZELLIG, SOCIAAL, AMBITIEUS, PROFESSIONEEL, FLEXIBEL, INNOVATIEF, KRITISCH, GASTVRIJ, EERLIJK, INFORMEEL, UITDAGEND, COLLEGIAAL EN SERIEUS (MAAR WE KUNNEN OOK ONTZETTEND MET ELKAAR LACHEN).