JIM STEENVOORDEN
‘DISCIPLINE EN HALFJAARLIJKSE PLANNING HIELPEN ME DOOR MIJN STUDIE’

Jim Steenvoorden werkt en studeert tegelijk. Hij is Controleleider bij Confirm en rondt zijn studie Post Master aan Nyenrode Business Universiteit bijna af. Hoe combineert hij werk en studie en wat zijn gouden tips voor een evenwichtige werk-, studie- en levenshouding?

‘We hebben een vak met deadlines en hoge werkdruk, waar je soms geen invloed op kunt uitoefenen omdat je afhankelijk bent van klanten. Bij Confirm begrijpen ze deze cultuur. Er wordt op gestuurd, zodat overwerken eerder een uitzondering is dan een regel.’

Jim werkt zich in 4 jaar tijd op tot Controleleider bij Confirm. Hij maakt deel uit van het controleteam en stuurt indien nodig het team aan. Daarnaast houdt hij zich bezig met de complexere aspecten die komen kijken bij een jaarrekeningcontrole en vormt hij, zoals hij zelf zegt, ‘het cement tussen de klant, het team en de tekenend accountant’.

Om registeraccount (RA) te worden is een universitaire studie nodig die je naast je werk kunt volgen. Voor Jim betekent dat studeren naast zijn baan. Zijn studie is bijna afgerond, dus het is een goed moment om terug te kijken op de periode van werken en studeren.

JE MOET UITVOEREN WAT JE PLANT

‘Ik heb met plezier mijn studie kunnen combineren met werk. Vrijdags was mijn collegedag, dus dan was ik volledig gefocust op mijn studie. Mijn scriptie heb ik voornamelijk in het weekend geschreven. Maar indien nodig had ik doordeweeks bij Confirm ook tijd om aan mijn studie te besteden’, weet Jim.

Jim vervolgt: ‘Nu ik bijna klaar ben met mijn studie, merk ik wel dat de weekenden echt weekenden zijn. Ik kan me nu volledig op mijn werk concentreren. De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat, ondanks de drukte, de balans tussen werk, studie en privé prettiger is geworden’.

Volgens Jim is de gouden tip om succesvol een studie naast je werk te volgen om voldoende zelfdiscipline te hebben. ‘Je moet uitvoeren wat je plant. Maak een agenda voor jezelf met een tijdsbestek van niet langer dan een half jaar en houd je aan die afspraken. In die studieplanning moet je ook vrije dagen en andere momenten indelen. Daar was ik me altijd wel voldoende bewust van, om zo in balans te blijven’.

MISSCHIEN TOCH WEER EEN STUDIE….?

Gelukkig heerst er bij Confirm een cultuur waarin studie en ontwikkeling als belangrijk worden beschouwd, merkt Jim op. ‘Ik heb collega’s laten meedenken over mijn studieplanning en gemerkt dat Confirm prioriteit geeft aan de ontwikkeling van medewerkers. Ik merkte al snel dat mijn collega’s enthousiast waren over mijn voortgang in de studie. Ze stelden allerlei vragen. Dat creëert en toont betrokkenheid. Omdat ik deze fase van werk en studie bijna heb afgerond, kan ik collega’s die nog in die fase zitten helpen. Bijvoorbeeld door ze kleine tips te geven of simpelweg interesse te tonen’.

Staat de volgende studie al op het programma? Jim zucht een beetje: ‘Voorlopig niet. Ik heb nu meer tijd om te sporten en dat bevalt me erg goed. Maar ik heb wel interesse om in de toekomt een Register IT Auditor-opleiding te volgen’.

JEROEN WESTDIJK,
BESTUURDER

“We vormen een hecht team zonder strikte hiërarchie en strenge regels. We geven je de vrijheid en verantwoordelijkheid om je werk op jouw manier te doen. Zonder druk, mét plezier.”

TOEGANKELIJK, GEZELLIG, SOCIAAL, AMBITIEUS, PROFESSIONEEL, FLEXIBEL, INNOVATIEF, KRITISCH, GASTVRIJ, EERLIJK, INFORMEEL, UITDAGEND, COLLEGIAAL EN SERIEUS (MAAR WE KUNNEN OOK ONTZETTEND MET ELKAAR LACHEN).