SENIOR ASSISTENT ACCOUNTANT JIM STEENVOORDEN:
“MIJN DORST NAAR KENNIS EN INFORMATIE IS NIET TE LESSEN”

Hij stond op 1 januari 2019 in de startblokken om bij Confirm aan de slag te gaan als assistent accountant. Inmiddels mag Jim Steenvoorden zich senior assistent noemen en zit hij in de laatste fase van zijn post-master accountancy. “Ik heb niet veel colleges meer te gaan.”

Doordat Jim als senior assistent al wat meer ervaring heeft, kan hij andere collega’s goed ondersteunen en meer taken zelfstandig afhandelen. Zo vormt hij vaak het aanspreekpunt tussen klanten, collega’s en de manager of accountant. Een functie die hem prima bevalt: “Ik heb het hier heel erg naar mijn zin. Waar ‘m dit precies in zit? Niemand oordeelt en er is geen ‘haantjescultuur’. Iedereen hier is – ongeacht zijn of haar functie – open, nuchter en collegiaal. Heel verfrissend.”

NIEUWSGIERIG AANGELEGD

“Ik ben er best trots op dat ik mijn master heb behaald. Veel mensen hadden niet verwacht dat ik verder zou studeren; het was bij mij vroeger toch vaak ‘lang leve de lol’. Als ze zien hoe ver ik ben gekomen, krijg ik daar vaak mooie, positieve reacties op. Straks zie ik met plezier RA achter mijn naam staan. Mijn doel daarna? Eigen teams leiden en een eigen klantenportefeuille opbouwen. En in mijn werk natuurlijk verder leren. Ik ben nieuwsgierig aangelegd: mijn dorst naar kennis en informatie is niet te lessen. De onderste steen haal ik graag boven!”

BINDING HOUDEN MET DE HORECA

Jim kijkt uit naar de laatste fase van zijn studie: “Ik heb nog maar twaalf colleges te gaan in mijn leven. Een mooi, maar ook wel vreemd vooruitzicht. Theoretisch ben ik dan klaar, maar voordat ik echt accountant ben, moet ik nog drie jaar in de praktijk vlieguren maken. De tijd gaat echt snel, soms mis ik mijn studententijd wel. Ook het werk dat ik ernaast deed: ik was bedienend gastheer in een wijnbar. Praten over wijn en eten dus, heerlijk om te doen. Het was een goede tijd, maar in dat werk zag ik geen toekomst voor mezelf, vooral niet vanwege de werktijden. Om toch een beetje binding te houden met de horeca, heb ik gevraagd of ik binnen Confirm mag werken voor enkele horecaklanten en theaters. Dat voelt vertrouwd en is leuk om te doen. Het is typerend voor Confirm dat ze hier rekening mee houden: als je iets graag wil, wordt er zeker naar je geluisterd en – waar mogelijk – aan je wens gehoor gegeven.”

GOEDE BALANS

“Wat Confirm nog meer typeert? De menselijke kant: het is niet alleen maar zakelijk en cijfers wat hier de klok slaat. Er is oprechte interesse in jou als persoon en we gaan er samen voor. Wat ook fijn is: er is veel aandacht voor een goede balans tussen je werk en je sociale leven. Heb je bijvoorbeeld een belangrijk tentamen in het vooruitzicht? Dan zet je manager of collega een stapje extra, zodat jij je op je leerstof kunt focussen – en natuurlijk vice versa.”

JOHAN PETERS,
BESTUURDER

Een coöperatieve accountantsorganisatie met 3 vestigingen en een dynamisch team van 40 enthousiaste medewerkers. Dat is Confirm. Onze belangrijkste activiteit: financiële controle op het allerhoogste niveau, waarbij de klant centraal staat.

TOEGANKELIJK, GEZELLIG, SOCIAAL, AMBITIEUS, PROFESSIONEEL, FLEXIBEL, INNOVATIEF, KRITISCH, GASTVRIJ, EERLIJK, INFORMEEL, UITDAGEND, COLLEGIAAL EN SERIEUS (MAAR WE KUNNEN OOK ONTZETTEND MET ELKAAR LACHEN).