INTERVIEW
ELLIS VAN MIERLO EN MARCO SLUITER OVER WERKEN EN LEREN BINNEN CONFIRM

Werken bij een accountantskantoor en tegelijkertijd je studie voltooien: hoe is dat? Ellis van Mierlo en Marco Sluiter – vanaf 1 januari 2022 gestart als Controleleiders bij Confirm – vertellen hoe zij met deze uitdaging omgaan.

Marco studeerde accounting & control aan de Radboud Universiteit en is nu bezig met zijn post-master aan Nyenrode. Met als doel: zijn RA-titel in de wacht slepen. “Geen makkelijk traject”, geeft Marco aan. “Er is een groot verschil tussen fulltime en in deeltijd studeren. Ik volg nu niet dagelijks colleges ¬– met daarna tijd om te leren of opdrachten te doen – maar heb nu lange werkdagen en moet ’s avonds en in het weekend studeren. Bovendien komen mijn studiegenoten nu niet uit dezelfde regio, wat het moeilijker maakt om samen aan opdrachten te werken. Je houdt dit alleen vol als je echt gemotiveerd bent. Gelukkig ben ik dat!”

WERKERVARING

Ellis volgde ook een universitaire bachelor en master aan de Radboud Universiteit. “Ik heb geen hbo-opleiding gedaan en miste hierdoor stage-ervaring. Ik vond de theorie heel boeiend, maar vroeg me af of ik het werk ook leuk zou vinden. Omdat ik niet elke dag college had, heb ik gevraagd of ik – tijdens mijn master – bij Confirm werkervaring zou kunnen opdoen voor twee dagen per week. Dat kon, en ik ben heel enthousiast! Daarom volg ik nu ook de post-master bij Nyenrode, net als Marco. Dit bevalt me goed! Ik hoop in december het theoretische deel te kunnen afsluiten en ben ook al gestart met de praktijkopleiding. Als alles volgens plan verloopt, hoop ik in 2023 RA achter mijn naam te kunnen zetten.”

ONDERSTEUNING EN RUIMTE

Ook Ellis vindt de combinatie werken en leren pittig, maar leuk. “Ik ben blij dat ik van Confirm ondersteuning en ruimte krijg voor mijn studie. Vrij nemen voor tentamens is altijd mogelijk, ook in drukke periodes. Dat is heel waardevol. Ik hoor van medestudenten dat zij soms niet naar college kunnen omdat ze moeten overwerken. Bij Confirm is het juist andersom. Hier zeggen ze: ‘Ga vooral naar college, daar hebben we meer aan.’ Er is op collegedagen geen druk om toch te komen werken in periodes waarin er veel opdrachten liggen. Heel fijn is dat.”

DE CHARME VAN EEN KLEINER KANTOOR

Op de vraag wat beide collega’s het meest waarderen in een werkgever, antwoordt Marco: “De kleinschaligheid en goede sfeer bij Confirm. Hier ben je geen nummer maar kent iedereen je persoonlijk. Bovendien hebben we nauwelijks managementlagen of hiërarchie: de tekenend accountant kan de directeur zijn, bij wie je zó binnen kunt stappen. Die drempel is laag, dat werkt wel zo prettig. De grootste kracht van Confirm vind ik de afwisseling in werk, je bent hier niet maanden voor één klant bezig, vaak maar een week. Die diversiteit vind ik heel positief.” Ellis knikt instemmend. “Dit vind ik echt de charme van een wat kleiner kantoor, dat je snel door de elementen van controle heen bent en je weer op een andere opdracht kunt richten. Zo leer je sneller verbanden leggen. Daarnaast vind ik het fijn dat ik veel verantwoordelijkheid heb en veel van mijn taken zelf kan plannen. En natuurlijk de gezelligheid!”

JOHAN PETERS,
BESTUURDER

Een coöperatieve accountantsorganisatie met 3 vestigingen en een dynamisch team van 40 enthousiaste medewerkers. Dat is Confirm. Onze belangrijkste activiteit: financiële controle op het allerhoogste niveau, waarbij de klant centraal staat.

TOEGANKELIJK, GEZELLIG, SOCIAAL, AMBITIEUS, PROFESSIONEEL, FLEXIBEL, INNOVATIEF, KRITISCH, GASTVRIJ, EERLIJK, INFORMEEL, UITDAGEND, COLLEGIAAL EN SERIEUS (MAAR WE KUNNEN OOK ONTZETTEND MET ELKAAR LACHEN).